Полезные советы

Як побороти страх перед сходженням по лімітах в покері

Перейти на наступний ліміт в покері буде легше, якщо вам вдасться уникнути мислення, орієнтованого на результат. Гравці, які бояться підніматися по лімітах, рідко скажуть, що їх мета — постаратися закріпитися на ліміті. Швидше за все, їм просто хочеться перейти на ліміт вище, і відносяться вони до цього як «пан або пропав».

Вони хочуть отримати кінцевий результат, але так як нищівної поразки є одним з варіантів розвитку подій, при прийнятті кожного рішення на них виявляється сильний тиск.

Щоб трохи зменшити цей пресинг, вони грають тільки тоді, коли гри найбільш вигідні. Непогана ідея, але вона лише зміцнює віру в те, що успіх зростання за лімітами в довгостроковій перспективі залежить від банкролла, а не від здібностей.

Страх перед зростанням за лімітами може бути викорінена, якщо ви приділите більше уваги роботі над своїми навичками. Замість того щоб робити вилазки наверх і сподіватися, що вам пощастить, розглядайте перші ігри на наступному ліміті як збір інформації:

Про сильних і слабких сторонах гравців на даному ліміті.
Про слабкостях у вашій грі, які непомітні при грі на робочому ліміті — як в області покеру, так і в області покеру психології.
Зібравши цю інформацію, ви зможете попрацювати над виявленими слабкостями, граючи на вашому робочому ліміті і не відчуваючи при цьому підвищеного тиску або загрози серйозних негативних наслідків.

Потім починайте чергувати ліміти, тестуючи свою гру і продовжуючи над нею працювати. Ви прагнете до того, щоб під час кожної вилазки на новий ліміт ваша гра ставала кращою. Нарешті, настане момент, коли ви будете готові залишитися на ліміті, і тоді зможете почати працювати над тим, щоб стати міцним регулярний нового ліміту.

Також непоганим рішенням буде визначити, якою частиною банкроллу ви готові пожертвувати, дотримуючись цієї стратегії, встановивши тим самим якийсь стоп-лосс для перестраховки на той період, коли ви будете займатися збором інформації на новому ліміті.